harran üniversitesi mühendislik fakültesi

25 Eylül 2007 Salı

Mühendislik Fakültesi'nin Makine, Çevre ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde lisans ve lisansüstü eğitimi verilmektedir. Ayrıca, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Jeodezi ve Fotogrametri ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 2005 yılında öğrenci alınacaktır. Üniversitemiz Osmanbey Yerleşkesi'nde yer alan Fakültemizde kütüphane, okuma salonu,
seminer salonu, teknik resim atölyesi, bilgisayar laboratuarı, kantin ve internet kafe bulunmaktadır. Fakültenin tüm birimlerinde bilgisayar ve Internet bağlantılarının yanı sıra öğretim elemanlarının kullanımına açık özel bir Internet istasyonu bulunmaktadır.
Fakültemiz Çevre Mühendisliği Bölümü, modern laboratuarları ve yetişmiş öğretim kadrosu ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizin en büyük çevre sorunlarını yaşamaya aday GAP Bölgesi'nde çevre bilincinin yerleştirilmesi ve olası sorunların önceden tespiti ve giderilmesine yönelik birçok araştırma ve uygulama projesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülmektedir.
Makine Mühendisliği Bölümünde geleceğin makine mühendisleri için Auto-CAD uygulamalarına ağırlık verilmiş olup bunu CAD ve CAM uygulamalarının izlemesi için çalışmalar etkin bir biçimde yürütülmektedir. Dört yıllık lisans eğitimi veren bölümde öğrenciler, teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitimlerini Üniversitemiz bünyesinde bulunan Makine Fabrikası'nda gerçekleştirmektedirler. Harran Üniversitesinden mezun makine mühendislerinin ülkemiz için aranılan nitelikte elemanlar arasında yer alması, bölümün temel hedefleri arasında yer almaktadır.
Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde öğrenciler, istekli ve heyecanlı genç bilim adamlarının özverili katkıları ile eğitimlerini sürdürmektedirler. Mevcut laboratuar olanaklarının yanı sıra sivil ve kamu kurumlarınca desteklenen eğitim faaliyetlerimiz geleceğin başarılı mühendislerinin yetiştirilmesi bakımından oldukça iddialı durumdadır.
Bazı program ve bölümlere olan yoğun talep nedeniyle Harran Üniversitesi Senatosu tarafından yeni program ve bölümlerin açılması yolunda karar alınmış ve bu doğrultuda Yükseköğretim Kuruluna yapılan başvuru, olumlu olarak sonuçlanmıştır. 2005-2006 eğitim - öğretim yılında,
Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 30, öğrenci alınmıştır.

Erişim Adresleri



Web
:http://eng.harran.edu.tr
E-Mail
:muhendislik@harran.edu.tr
Posta Adresi
:Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Osmanbey Yerleşkesi,

63300, Şanlıurfa
Tlf
:0.414.344 00 20
Fax
:0.414.344 00 31

Hiç yorum yok: